Comitetul Senatului pentru Muncă și Pensii pentru Educație pentru Sănătate (HELP) are competență acolo

Comitetul Senatului pentru Muncă și Pensii pentru Educație pentru Sănătate (HELP) are competență acolo

WASHINGTON – Eliminarea Obamacare se află în fruntea agendei Congresului condusă de GOP, iar experții în politici de sănătate au dat MedPage Today o explicație a modului în care acest proces ar putea evolua.

Pe lângă dezmembrarea Legii privind îngrijirea accesibilă (ACA), legiuitorii trebuie să ia, de asemenea, o decizie cheie cu privire la proiectele de lege care vor avea impact asupra programelor de asistență medicală pentru copii și veterani, precum și asupra viitorului reglementării farmaceutice.

„Orientat spre proces”

Când vine vorba de ACA "abrogă și înlocuiește," "procedural, totul începe cu comisia pentru buget," a spus G. William "Factură" Hoagland, vicepreședinte senior al Centrului de politici bipartisan aici.

Dar nu există nicio modalitate de a prezenta propunerea de abrogare promisă până când Congresul nu adoptă o rezoluție bugetară, a declarat Hoagland pentru MedPage Today și încă nu a adoptat o factură de cheltuieli pentru anul fiscal 2017.

O mare parte din acțiune va fi "orientat spre proces" Decat "orientat spre substanță," iar Camera pare să fie mai aliniată la acest proces decât Senatul, a remarcat el.

În plus, Comitetul pentru Căile și Mijloacele Casei se va concentra asupra aspectelor legate de impozitare legate de impozite, în timp ce Comitetul pentru Energie și Comerț se va concentra asupra reformei Medicaid, trecând potențial de la extindere la un sistem de subvenționare bloc sau sistem pe cap de locuitor, a declarat Tom Miller, JD , membru rezident la American Enterprise Institute aici.

Ambele comitete vor juca un rol în reconcilierea bugetului, a declarat Miller pentru MedPage Today. Între timp, în Senat, o mare parte din acțiune se va desfășura în comisia de finanțe, a adăugat el.

În 2015, Senatul a adoptat o abrogare parțială care a inversat pilonii cheie ai ACA, inclusiv mandatul individual, mandatul angajatorului și extinderea Medicaid după o perioadă de tranziție de 2 ani, prin acel proces bugetar exact. Proiectul de lege a fost ulterior vetoat de președintele Obama.

Dar având în vedere un proiect de lege similar, se așteaptă ca președintele ales Trump să semneze.

Dacă ACA este abrogată, piața asigurărilor private devine cu adevărat importantă, a declarat pentru MedPage Today Kavita Patel, MD, un membru nerezident în studii economice la Brookings Institution și internist de asistență medicală primară la Johns Hopkins Medicine din Baltimore.

Comitetul Senatului pentru Muncă și Pensii pentru Educație pentru Sănătate (HELP) are competență acolo. Acest lucru face ca senatorul Lamar Alexander (R-Tenn.) Și senatorul Patty Murray (D-Wash.), Președintele și respectiv membru al comisiei HELP, să fie cei doi "cei mai importanți oameni cu care toți ceilalți trebuie să lucreze," ea a spus.

Spre deosebire de Cameră, Senatul, care are doar o slabă majoritate republicană, are nevoie de sprijin bipartidist pentru a trece un înlocuitor ACA. (Marți, Colegiul American al Medicilor și Asociația Medicală Americană au cerut Congresului să meargă lent cu abrogarea.)

Hoagland a remarcat o oarecare tensiune în Senat – despre care Alexander a vorbit "înlocuiește și abrogă" Decat "abrogă și înlocuiește" subliniind faptul că Congresul ar trebui să știe ce le oferă oamenilor înainte de a reveni la acoperirea asigurărilor medicale, a spus el.

Senatorul Susan Collins (R-Maine) și senatoarea Lisa Murkowski (R-Alaska) și-au exprimat îngrijorările similare, a adăugat Hoagland.

Poziții cheie

Se așteaptă ca Congresul să numească președinții comitetului și subcomitetului la începutul până la jumătatea lunii ianuarie, iar câteva dintre aceste funcții vor avea o influență majoră asupra aspectelor importante ale agendei anticipate de abrogare-înlocuire.

În prezent, Rep. Tom Price (R-Ga.) Prezidează Comitetul bugetar al Camerei, dar în decembrie, președintele ales Trump l-a ales pe Price pentru a servi ca secretar al Departamentului pentru Sănătate și Servicii Umane (HHS). Prețul va continua probabil în poziția sa actuală până când va fi confirmat ca secretar HHS, a menționat Miller.

Dacă prețul este confirmat, Rep. Todd Rokita (R-Ind.), Actualul vicepreședinte al comisiei bugetare, ar fi "persoană logică" să devină președinte, a spus Hoagland, adăugând că "El ar reflecta aceleași principii și poziție pe care le-a avut președintele Price."

Senatorul Mike Enzi (R-Wyo.), Care conduce Comitetul bugetar al Senatului, este de așteptat să continue în acest rol.

Recent, Rep. Greg Walden (R-Ore.) A fost ales ca președinte al comisiei House Energy and Commerce, care va ajuta la elaborarea unei alternative potențiale la ACA. Decizia a fost luată de Comitetul de conducere republican al Camerei și se datorează în principal eforturilor lui Walden de a-i ajuta să fie realesi https://harmoniqhealth.com/ro/suganorm/ pe funcționarii republicani, a raportat Politico.

Walden va juca un rol important în stabilirea tonului politic și în prezentarea unui front unificat, a explicat Miller, dar nu are un fond de asistență medicală puternic, așa că este probabil să delege problemele legate de ACA președintelui subcomisiei pentru sănătate, a spus John O’Shea, MD, membru senior la Heritage Foundation, un grup de reflecție conservator.

Cu toate acestea, Rep. Joe Pitts (R-Pa.), Președintele acelui subcomitet de asistență medicală, urmează să se retragă. Drept urmare, postul ar putea reveni actualului vicepreședinte, Rep. Brett Guthrie (R-Ky.). Rep. Tim Murphy, PhD, (R-Pa.) Și Rep. Mike Burgess, MD, (R-Texas), psiholog și respectiv medic, sunt, de asemenea, posibili candidați, a spus Miller, și ambii sunt aliniați cu GOP Doctor Caucus.

Dacă Murphy preia președinția, este probabil ca subcomitetul să aibă mai multă activitate în ceea ce privește reforma sănătății mintale și tulburările consumului de substanțe – punctele de pe ordinea de zi pe care Murphy a făcut lobby pentru a le include în Legea vindecărilor secolului 21.

Chiar dacă Burgess nu este ales pentru locul respectiv, el va continua să fie puternic angajat în activități de abrogare și înlocuire, precum și reguli de plată ale medicilor, a declarat Gail Wilensky, dr., Economist și membru senior la Project HOPE.

În ceea ce privește Comitetul pentru căi și mijloace al Camerei, se așteaptă ca ambii Rep. Kevin Brady (R-Texas), președintele comisiei, și Rep. Pat Tiberi (R-Ohio), actualul președinte al subcomitetului de sănătate, să își păstreze pozițiile, Miller remarcat.

În timp ce multe poziții cheie de conducere sunt încă "în flux," Hoagland a spus că, în cele din urmă, aceste decizii sunt puțin probabil să modifice planurile președintelui Paul Ryan (R-Wis.) Și ale planului liderului majorității din Senat, Mitch McConnell (R-Ky.), Cu privire la planurile ACA.

Legislație obligatorie

În plus față de modificările aduse ACA, Congresul trebuie să decidă dacă să păstreze o mână de programe și facturi înainte de expirarea acestora, inclusiv:

Programul de asigurări de sănătate pentru copii (CHIP) Legea privind taxa pentru utilizatorii de medicamente eliberate pe bază de rețetă (PDUFA) Legea privind taxa pentru utilizatorii și modernizarea dispozitivelor medicale (MDUFMA) Legea privind accesul, alegerea și responsabilitatea veteranilor

Statele încep să-și planifice bugetele în vară, ceea ce înseamnă că reautorizarea CHIP, un program administrat de state și guvernul federal care oferă asistență medicală copiilor cu venituri mici ale căror familii nu sunt eligibile pentru Medicaid, trebuie să aibă loc la începutul sesiunii.

"Congresul trebuie să facă ceva sau aceste fonduri nu vor fi disponibile," A avertizat Patel.

Ultima dată când CHIP a fost reautorizat, dezbaterea s-a concentrat asupra faptului dacă programul era cu adevărat necesar, deoarece ACA a oferit acoperire multora dintre aceiași indivizi. Cu toate acestea, dacă ACA este abrogat și o înlocuire nu este adoptată rapid, Congresul va trebui probabil să extindă programul, a remarcat Wilensky.

Între timp, două reautorizări FDA – PDUFA și MDUFMA – sunt Congresul "doar împușcat" la reducerea prețurilor la medicamente, a spus Patel.

Cu toate acestea, Miller a subliniat că o măsură de vot din California care impunea statelor să nu plătească mai mult pentru medicamente decât Departamentul pentru Afaceri al Veteranilor nu a reușit să treacă, semnalând, probabil, o rezoluție mai slabă pentru preluarea "Big Pharma."

Hoagland a remarcat faptul că adoptarea Legii vindecării secolului 21 a fost un exemplu de acord bipartisan privind siguranța, eficacitatea și inovația.

Dar poziția dură a senatorului Chuck Schumer (D-N.Y.) A adoptat abrogarea-înlocuirea ar putea "amestecați apa devreme" și au efecte negative asupra altor facturi, a avertizat el.

Actul Veterans Choice permite veteranilor care locuiesc la o anumită distanță de centrele de sănătate guvernamentale să caute îngrijire în unități private, iar această problemă va fi importantă pentru radarul Congresului, deoarece președintele ales Trump a făcut din asistența medicală a veteranilor o problemă de campanie, a spus O’Shea. Trump a vorbit despre privatizarea cel puțin parțială a asistenței medicale a veteranilor, deși multe grupuri de veterani se opun ideii.

"Se numesc veterinari; nu sunt pacienți [la facilitățile VA] … se identifică cu partea din viața lor de care sunt cei mai mândri," el a spus.

În cele din urmă, Rep. Jeff Miller (R-Fla.), Președintele Comitetului Camerei pentru Afaceri ale Veteranilor, s-a retras din Congres în 2016. Este unul dintre mai mulți oameni care sunt considerați să conducă Departamentul pentru Afaceri al Veteranilor, pe care l-a criticat în trecut.

În ultimii ani, Mari Yuan a vizitat un medic numai când s-a întors în Japonia pentru a avea grijă de părinții ei în vârstă.

Deși soțul ei, Wemin Yuan, în vârstă de 74 de ani, este asigurat prin Medicare, Mari, în vârstă de 57 de ani, care nu lucrează și nu are acces la prestații de sănătate prin intermediul unui angajator, nu are acoperire medicală. Istoria ei de cancer de sân și mai multe intervenții chirurgicale au crescut prețul asigurării pentru ea pe piața individuală, făcându-l inaccesibil. Și, deși este sănătoasă acum, cuplul din Carolina de Nord este nervos.

"Să trăiești în această țară fără asigurare – este înfricoșător" A spus Wemin. "Chiar dacă scoate mașina pentru a merge la băcănie, îmi fac griji."

Situația lui Mari nu este neobișnuită în rândul americanilor asiatici: 15%, aproximativ 2,5 milioane, nu au acoperire, conform datelor recensământului din 2012. Aceasta este cu 4 puncte procentuale mai mare decât media albilor non-hispanici.

Eforturile de educare a acestei populații cu privire la opțiunile de acoperire din legea sănătății s-au dovedit atât descurajante, cât și extrem de diferite față de abordarea mult-susținută a administrației Obama către comunitatea latino, care este în mare parte unită de limba spaniolă.

"Nu se potrivește tuturor – trebuie să adaptați mesajele," a spus Priscilla Huang, directorul politic al Asiatic și Pacific Islander American Health Forum, o organizație națională de advocacy cu sediul în Washington, D.C., care lucrează pentru a conecta populația la asistență medicală.

Grupul lui Huang și unul dintre partenerii săi, organizațiile asiatice pentru sănătatea comunității din Pacific, o rețea de centre de sănătate comunitare, au efectuat sondaje, au instruit personalul clinicii comunitare și au creat resurse pe care speră că le vor ajuta să umple golul.

Dar nu există o rețetă ușoară pentru a ajunge la un grup atât de divers.

%d blogueurs aiment cette page :